Mediaplatform voor duurzaamheid 5 Media gaat van start en roept op tot projecten

Mediaplatform voor duurzaamheid 5 Media gaat van start en roept op tot projecten

09-02-2021 (12:23) - Sustainable

5 Media komt naar Nederland. 5 brengt mensen, ideeën en middelen bij elkaar om te helpen bij het realiseren van een duurzame toekomst, en roept op tot ideeën.
 
Stel, je wil serieus bijdragen aan een gezonde planeet en je hebt een mooi, concreet plan om dat op een duurzame manier te doen, maar je weet niet waar je moet beginnen. Of, stel, je wil investeren in duurzaamheid en je bent op zoek naar iemand met een sterk plan. 5 Media brengt mensen en middelen samen om deze ideeën werkelijkheid te maken. De gedachte achter 5 is dat verandering nú nodig is, maar echte actie laat te lang op zich wachten.
 
Duurzame projecten
Op het 5 platform worden de verhalen verteld van veelbelovende duurzame projecten. Bovendien bouwt 5 aan een community van partners waaraan financiële ondersteuning wordt geboden. Onder leiding van hoofdredacteur Thomas Loudon (voormalig Midden Oosten correspondent voor onder meer de NOS) werkt een toegewijde redactie vanuit Amsterdam en Kopenhagen aan artikelen, interviews, essays, fotoreportages, evenementen, podcasts en video producties. Twee thema’s staan centraal: 'Conscious Capitalism' - waarin onze consumptiemaatschappij wordt belicht, - en ‘Nature Calling' dat de natuur, het klimaat en het milieu centraal stelt.
 
Oproep
Thomas Loudon zegt over 5: “We moeten kritische vragen over de toekomst van onze planeet niet uit de weg gaan, maar tegelijkertijd moeten we ook de mensen die elke dag aan oplossingen werken het podium geven dat zij verdienen. Wij willen mensen inspireren en wij doen een oproep aan iedereen om mee te doen door projecten te ondersteunen met hun tijd, hun talent of door middel van donaties."
 
Tien beurzen van maximaal € 100.000
5 is op zoek naar projecten die binnen de twee thema’s vallen waar de stichting zich op richt. Per jaar zijn er 10 beurzen van maximaal € 100.000, beschikbaar voor initiatieven die werken aan een duurzamere toekomst. Door Covid-19 is het een zwaar jaar geweest voor bedrijven over de hele linie, óók voor non-profitorganisaties en andere initiatiefnemers op het gebied van verduurzaming. 5 wil dergelijke projecten juist nu financieel ondersteunen. Je project of idee indienen kan tot uiterlijk 31 maart 2021 via fivemedia.com/pitch.