Adidas en Allbirds gaan samen milieuvriendelijke sportschoen ontwikkelen

Adidas en Allbirds gaan samen milieuvriendelijke sportschoen ontwikkelen

28-05-2020 (09:08) - Sustainable

Adidas en producent van milieuvriendelijke schoenen Allbirds hebben een samenwerking aangekondigd. De twee merken willen met het samenwerkingsproject ervoor zorgen dat er versneld schoner geproduceerd kan worden. De schoenenindustrie stoot nu nog jaarlijks 700 miljoen ton kooldioxide uit.
 
Doel van het project is het creëren van een milieuvriendelijke sportschoen die voldoet aan de prestatienormen van Adidas. Om dit te bereiken, zullen Adidas en Allbirds de deuren van duurzame innovaties openen naar elkaar en de mogelijkheid ontsluiten om een nieuwe industriestandaard te maken in de strijd tegen klimaatverandering.
 

Koolstofvoetafdruk

‘Om ervoor te zorgen dat we onszelf aan de hoogste normen houden, wordt de koolstofvoetafdruk van de schoen geanalyseerd met behulp van de Allbirds-tool voor levenscyclus-analyse, die de end-to-end CO2-uitstoot meet’, laat James Carnes, VP van Adidas Brand Strategy weten. Tim Brown, co-CEO van Allbirds vult aan: ‘Onze grote hoop is dat deze samenwerking andere mensen zal stimuleren om hun beste ideeën en onderzoek te delen, zodat we kunnen samenwerken in de strijd om duurzamer te leven. Dit is een probleem dat niet door één bedrijf alleen zal worden opgelost.’

Adidas heeft toegezegd om zijn koolstof-afdruk tegen 2030 met 30 procent te verminderen en tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken als onderdeel van zijn End Plastic Waste-initiatief. Het "Tread Lighter"-programma van Allbirds vertegenwoordigt zijn voortdurende praktijken om emissies in het hele bedrijf te meten en te verminderen, en compenseert alles wat overblijft om een 100% koolstofneutraal bedrijf te behouden.