Allbirds investeert 2 miljoen dollar in duurzaam leer

25-02-2021 (12:00) - Sustainable

Allbirds investeert 2 miljoen dollar in materiaal-innovatief bedrijf Natural Fiber Welding en introduceert 's werelds duurzaamste alternatief voor leer. 

Van zijdezachte stoffen van duurzame eucalyptusvezels tot schoenzolen van suikerriet: het merk is continu op zoek naar manieren van materiaalinnovatie. In de jarenlange zoektocht naar een milieuvriendelijker alternatief voor leer, één van de meest gebruikte materialen in de mode, zet Allbirds nu een belangrijke stap.
 
Duurzaam en schaalbaar
Met Mirum®-technologie zal Plant Leather een echt alternatief worden. De productie van dit alternatief zorgt voor maar liefst 40x minder CO2-uitstoot dan leer en 17x minder dan plastic kunstleer is Allbirds' Plant Leather, gemaakt van plantaardige olie, natuurrubber en andere biologische ingrediënten - het meest duurzame en schaalbare alternatief voor leer.
 
Voorbeeldfunctie
Allbirds stelt een belangrijk voorbeeld door te investeren in echt schaalbare, groene oplossingen. In plaats van investeringen in duurzaamheid te beschouwen als verzonken kosten heeft Allbirds aangetoond hoe klimaatbewuste bedrijven kunnen floreren wanneer ze samenwerking verkiezen boven concurrentie en zo uiteindelijk de vraag naar groene technologie versnelt.