Appelsientje stapt over op duurzame, premium sapverpakkingen

04-12-2019 (14:26) - Sustainable

Riedel, de Nederlandse sappenfabrikant, stapt over op 2 verschillende Bio-Based verpakkingen én op een innovatieve, duurzame dop. Voor Appelsientje is Riedel nu overgestapt op de nieuwste, meest innovatieve sapverpakkingen van het moment, met een enorme besparing op fossiel plastic en een aanzienlijke verlaging van CO2-uitstoot als gevolg.
 
Appelsientje Bio is vanaf nu, als eerste in Europa, verkrijgbaar in de SIGNATURE PACK Full Barrier pakken van verpakkingsleverancier SIG. Deze aseptisch verpakking bestaat voornamelijk uit FSC™ gecertificeerde karton gemaakt van hout en polymeren die gekoppeld zijn aan plantaardige, hernieuwbare materialen.
 
Martin Herrenbrueck, President & General Manager Europe at SIG, zegt: “Riedel is de pionier geweest die onze SIGNATURE PACK op de Europese sappen-markt heeft gebracht. Eerst met CoolBest en nu met Appelsientje. Wij werken in perfecte synergie en vol enthousiasme samen om de duurzaamste producten en verpakkingen op de markt te brengen in de Benelux.'
 
Voor de overige Appelsientje sappen is gekozen voor de nieuwe Tetra Brik® Aseptic Edge Bio-Based verpakking, gemaakt van 82% hernieuwbare materialen.