Asics uitgeroepen tot globale leider tegen klimaatverandering

Asics uitgeroepen tot globale leider tegen klimaatverandering

11-02-2020 (11:24) - Sustainable

ASICS is uitgeroepen tot een van de koplopers wereldwijd als het gaat om een duurzame samenwerking met zijn leveranciers. ASICS wordt vanaf nu vermeld op het Supplier Engagement Leaderboard van het CDP. Deze internationale non-profit organisatie houdt zich bezig met de impact van het bedrijfsleven en overheden op het milieu. CDP onderwierp 4.800 bedrijven aan een onderzoek en beoordeelde ze op hun duurzaamheidsdoelstellingen.

ASICS viel in positieve zin op door acties en strategieën van het afgelopen jaar om uitstoot te verminderen en om milieuvervuiling in de productieketen zoveel mogelijk te beperken. De rating van het CDP kwam tot stand door onder meer te vragen naar bestuur, doelen en indirecte uitstoot na het productieproces. Daarnaast is gekeken naar de antwoorden op de klimaat questionnaire van CDP en de CDP klimaat score. ASICS behoort tot de top 3% van organisaties die door de organisatie zijn beoordeeld en is daarmee één van de 160 koplopers wereldwijd als het gaat om milieuvriendelijk beleid.

Het merk scoorde als duurzame onderneming ook goed bij andere organisaties, bijvoorbeeld de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), het Zwitserse RobecoSAM en de FTSE4Good Index Series /FTSE Blossom Japan Index. ASICS is bovendien onlangs toegevoegd aan het Sustainability Yearbook 2020, uitgegeven door S&P Global, dat per branche de duurzame prestaties toont van de bedrijven die wereldwijd aan de top staan op dit gebied.
 
ASICS wil bijdragen aan een duurzame toekomst door het structureel nastreven van duurzaamheid in alle aspecten van het bedrijf.