Basisscholen gaan 'Trash Hunten' rondom World Cleanup Day

10-09-2019 (10:33) - Sustainable

The Plastic Soup Foundation en Soda Stream gaan in aanloop naar de World Cleanup Day op 21 september 'trash hunten' met leerlingen van verschillende basisscholen in het land.
 
Deelnemende basisscholen krijgen in de week voorafgaand aan de World Cleanup Day bezoek van de Plastic Soep Bus. Het voorlichtingsteam van de Plastic Soup Foundation en SodaStream zal de kinderen uitleggen wat plasticsoep is, waarom hier zo veel aandacht voor is en wat zij zelf thuis en op school kunnen doen om wegwerpplastic te verminderen. Vervolgens zal er een ‘Trash Hunt Game’ gespeeld worden, waarbij men spelenderwijs afval gaat verzamelen en analyseren. Hierna kan men het ingezamelde plastic tijdens World Cleanup Day bij SodaStream inleveren.
 

Wensboom

Tijdens World Cleanup Day op 21 september zijn geïnteresseerden welkom in Zaltbommel om meer te weten te komen over oplossingen die helpen om de plasticsoep te bestrijden. Iedereen kan bovendien een duurzame wens als ‘message in a bottle’ in de wensboom hangen. Zo neemt men letterlijk afscheid van wegwerpplastic. De mooiste duurzame wensen zullen beloond worden door SodaStream.  
 
Maria Westerbos, directeur en oprichter van de Plastic Soup Foundation, weet al welke wens zij zal opschrijven: ‘Mijn wens is dat over vijf jaar de rivieren en oceanen schoner zijn, dat de regelgeving rondom wegwerpplastic verbeterd is en dat we samen veel nieuwe oplossingen hebben gevonden.’