Bezorgwagentjes Picnic uitgerust met zonnepanelen

10-10-2019 (10:24) - Sustainable

Online supermarkt Picnic heeft weer iets nieuws bedacht om nog duurzamer boodschappen te kunnen bezorgen. Het gaat bezorgwagentjes uitrusten met zonnepanelen. De panelen komen op de daken van de elektrische karretjes.
 
‘Picnic Solar’ gaat van start met een pilot in de steden Utrecht, Amersfoort en Den Haag met één bezorgwagentje per stad. Indien de pilot positief verloopt zal een groter deel van de vloot van 800 elektrische karretjes met zonnepanelen worden uitgerust.
 
‘De batterij van een Picnic-autootje heeft 12 kWh’, vertelt Frederik Nieuwenhuys, medeoprichter van Picnic en bedenker van Picnic Solar. ‘Op een zonnige dag brengen de zonnepanelen zo’n 3,5 kWh op. Dat betekent dat één wagentje uitgerust met een zonnepaneel op het dak tot wel 25 extra bezorgingen kan doen. Een enorme winst.’ Picnic Solar wordt tot stand gebracht in samenwerking met Wattlab, een ontwikkelaar van toepassingen van zonne-energie. Wattlab ondersteunt Picnic met het installeren en verder optimaliseren van de zonnepanelen.
 
In Rotterdam en Zaandam doet de online supermarkt ook een pilot met een zogenaamd Smart Grid, een innovatief energienetwerk dat vraag en aanbod van stroom optimaal op elkaar afstemt. Picnic ontwikkelt hiervoor samen met technisch dienstverlener en energiebedrijf ENGIE en Dexter Energy Services een netwerk dat bestaat uit zonnepanelen, stationaire  batterijen voor opslag van energie in de distributiecentra en bi-directionele laadtechnologie in de elektrische bezorgauto’s.