Bierbrouwer Grolsch brouwt nu op Europese windenergie

16-01-2020 (17:06) - Sustainable

Grolsch gebruikt vanaf 1 januari dit jaar 100 procent groene elektriciteit van Europese windmolens voor zowel de eigen brouwerij als dochteronderneming De Klok Dranken. Dat heeft de bierbrouwer bekendgemaakt.
 
De CO2 uitstoot van de bierbrouwerij wordt hiermee met 46 procent (6.700 ton) per jaar verlaagd. Dat staat ongeveer gelijk aan de CO2 uitstoot van 3000 huishoudens per jaar. Met deze stap is de bierbrouwer naar eigen zeggen goed op weg om de duurzaamheidsdoelstelling te halen om in 2025 een volledig CO2-neutrale brouwerij te hebben waarbij alle ingezette energie op duurzame wijze wordt opgewekt.
 
Onder de naam ‘Duurzaam. Karakter.” voert Koninklijke Grolsch een actief beleid op gebied van duurzaamheid. In de duurzaamheidsstrategie focust Grolsch zich op zes speerpunten: het reduceren van CO2 en energieverbruik, circulaire verpakkingen, hergebruiken van brouwerij afval, watergebruik verminderen, het stimuleren van sociale en economische groei en het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik.
 
Foto: Koninklijkegrolsch.nl