Bol.com: al onze gebouwen draaien nu op groene stroom

Bol.com: al onze gebouwen draaien nu op groene stroom

10-11-2020 (09:30) - Sustainable

Alle gebouwen van Bol.com in Nederland en België draaien vanaf nu op groene stroom. Dat heeft de webwinkel vandaag bekendgemaakt. Bol.com werkt voor de verduurzaming van de energievoorziening samen met Eneco.
 
De energieleverancier begon in januari 2017 met de inzet van windenergie afkomstig uit windpark Waalwijk en is de afgelopen maanden uitgebreid met zonne-energie bij de nieuwbouw van het Bol.com fulfilmentcenter.
Recent werden ruim 13.000 zonnepanelen door Eneco op het dak van het fulfilmentcenter in Waalwijk geïnstalleerd. Daarmee zijn nu ook de laatste locaties van Bol.com omgeschakeld.
 
Vincent Weijers, Directeur Logistiek & Operatie bij Bol.com: ‘Dit is een belangrijke mijlpaal voor de verduurzaming van bol.com, omdat het energieverbruik in onze gebouwen een substantieel deel van onze totale CO2-uitstoot bepaalde. We willen in 2025 klimaatneutraal winkelen realiseren bij bol.com. Door voor 100 procent te draaien op zonne- en windenergie komt het halen van die ambitie weer dichterbij. Natuurlijk is er nog veel werk te doen, maar zoals de samenwerking met Eneco laat zien, zetten we continu stappen om duurzamer te ondernemen: van zo zuinig mogelijk verpakken en bezorgen van de artikelen, tot het aanbieden van een groot duurzaam assortiment in onze winkels.’