bunq plant 5 miljoen bomen door gebruikers

bunq plant 5 miljoen bomen door gebruikers

11-11-2021 (14:42) - Sustainable

De gebruikers van bunq hebben dankzij hun activiteiten bij de bank meer dan 5 miljoen bomen hebben geplant. Hiermee wordt een hoeveelheid CO2 gelijk aan meer dan 1,6 miljoen vluchten van New York naar Parijs gecompenseerd.
 
De aankondiging komt een maand nadat bunq derde werd in een lijst van 27 financiële instellingen die in Nederland actief zijn. In een rapport van de Eerlijke Geldwijzer waarin de klimaatverbintenissen, beleidsregels en actieplannen van Nederlandse financiële instellingen werden beoordeeld, scoorde bunq met een 8 ruim hoger dan de traditionele grootbanken.
 

Groene revolutie

bunq kondigde eerder al aan zich actief te gaan richten op het terugdringen van de jaarlijkse uitstoot van 8100 ton CO2, een fractie van de ecologische voetafdruk van een gemiddelde financiële instelling. Hiermee loopt bunq voorop in de groene revolutie, waarbij technologie steeds vaker wordt ingezet om klimaatverandering aan te pakken en de overgang naar schone energie te versnellen.
 
De mijlpaal van 5 miljoen bomen werd bereikt tijdens de tweede week van COP26, de klimaattop die op dit moment plaatsvindt in Glasgow. Voor elke €100 die bunq Easy Green gebruikers uitgeven met een van hun bunq passen, doneert bunq een boom aan Eden Reforestation Projects, een non-profit organisatie die in ontwikkelingslanden werkt aan de wederopbouw van ontboste gebieden