Chiquita lanceert '30BY30' voor verlaging CO2-uitstoot

Chiquita lanceert '30BY30' voor verlaging CO2-uitstoot

30-03-2021 (11:11) - Sustainable

Chiquita lanceert een groot programma om de CO2-uitstoot van haar activiteiten tegen eind 2030 met 30 procent te verlagen. Dit zogeheten ‘30BY30’-programma is ingediend bij het SBTi (Science Based Target Initiative), dat verantwoordelijk is voor het meten van en rapporteren over de vooruitgang van Chiquita.

Begin 2020 heeft Chiquita opdracht gegeven voor een onderzoek naar de CO2-voetafdruk van het bedrijf, om zo te bepalen wat de belangrijkste aandachtsgebieden zijn voor CO2-uitstootverlaging in overeenstemming met het Verdrag van Parijs. Op basis hiervan heeft Chiquita een volledig stappenplan uitgewerkt tot 2030. Chiquita wil bijvoorbeeld overschakelen op groenere elektriciteit met behulp van zonnepanelen of windturbines, dieselgebruik vervangen door biobrandstoffen of elektrische voertuigen, en de stikstofuitstoot van meststoffen te verminderen.

Achter de blauwe sticker
Het CO2-initiatief is een onderdeel van Chiquita’s algemene aanpak van klimaatverandering. In totaal bestaat de Behind the Blue Sticker-benadering van duurzaamheid uit drie aandachtsgebieden. Via de Farmers’ Code en met systematische verjonging en herinrichting van landbouwbedrijven maakt Chiquita de landbouw zo CO2-efficiënt mogelijk. Het programma Being a Good Neighbor investeert in de sociale infrastructuur van gemeenschappen, herbebossing en bescherming van biodiversiteit door middel van gemeenschapsprojecten. Als onderdeel van het programma For the Greater Good hoopt Chiquita dat ‘30BY30’ andere organisaties in de industrie zal inspireren om hun eigen wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voor CO2-vermindering te volgen.