Curver start 'Duurzaam Bewaren & Besparen' in Verspillingsvrije week

06-09-2021 (11:01) - Sustainable

Curver start de activatie 'Duurzaam Bewaren & Besparen'. De campagne maakt mensen met concrete tips bewust van hoe zij voedsel op een veilige en duurzame manier vers kunnen houden, zowel thuis als on the go, om daarmee voedselverspilling tegen te gaan en dus ook kosten te besparen. De Curver Smart Eco-lijn met een brede range aan vershouddozen speelt hierin de hoofdrol. De campagne sluit bovendien aan bij het partnership van Curver met de Verspillingsvrije Week (van 7 tot 13 september 2021) en een ruime donatie aan Voedselbanken Nederland.
 
De Curver Duurzaam Bewaren & Besparen activatie omvat uitgebreide communicatie op de winkelvloer en online. Daarnaast zijn verschillende food- en lifestyle influencers betrokken bij de campagne en is er ruime zichtbaarheid op de owned kanalen van Curver. In de communicatie staat het informeren van consumenten met tips, recepten en een grote variatie aan mogelijkheden om voedsel zo efficiënt mogelijk te bewaren (bijvoorbeeld door middel van het invriezen van porties) centraal.
 

Verspillingsvrije Week en donatie Voedselbanken Nederland

De Verspillingsvrije week is een initiatief van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling en duurt van 7 tot en met 13 september. De stichting moedigt zowel consumenten als bedrijven in de gehele keten aan om verspilling te verminderen en voorkomen, om in 2030 50% minder voedselverspilling te hebben. Het gaat om miljoenen kilo’s per week. Naast het partnership voor de Verspillingsvrije Week doet Curver een donatie van meer dan 1.000 sets Curver vershouddozen aan Voedselbanken Tilburg en Breda, beiden gelegen dicht bij het kantoor van Keter Benelux in Rijen. Deze sets zullen tijdens de Verspillingsvrije Week worden uitgedeeld, zodat ook zij die minder te besteden hebben geld kunnen besparen en voedselverspilling kunnen tegengaan.