Dagverse melk van PLUS voortaan biologisch

30-06-2021 (10:28) - Sustainable

Vanaf deze week is alle dagverse melk en karnemelk in een literpak van het PLUS huismerk, standaard biologisch. PLUS is de eerste supermarkt die deze duurzame stap zet. De klant blijft dezelfde prijs betalen en de boeren krijgen de meerprijs die bij biologisch past. PLUS legt het verschil zelf bij. Zo’n duizend biologische koeien zorgen jaarlijks voor ruim 7,8 miljoen liter duurzame melk voor PLUS.
 
Met deze stap breidt PLUS haar dier- en natuurvriendelijke huismerk ‘Biologisch PLUS’ verder uit. De supermarktketen begint nu met magere melk, halfvolle melk, volle melk en karnemelk. In week 30 volgen de magere, halfvolle en volle yoghurt.
 

Biologisch, de nieuwe standaard

Biologisch wordt zo de nieuwe standaard in het dagverse zuivelschap. “Biologische melk is beter voor de klant, de boer, de koe en het milieu”, zegt Eric Leebeek, commercieel directeur bij PLUS. “De koeien hebben meer ruimte, leven gezonder en krijgen biologisch gecertificeerd veevoer. Biologische boeren zorgen goed voor de bodem, dragen bij aan biodiversiteit en werken zonder gewasbeschermingsmiddelen. Uiteraard betalen we onze boeren de meerprijs die past bij biologisch.”
 

PLUS betaalt de meerprijs

Sinds 2010 zijn alle bananen bij PLUS 100% Fairtrade gecertificeerd en verkoopt PLUS sinds 2012 geen scharreleieren meer. Alle eieren zijn minimaal vrije uitloopeieren met het Beter Leven keurmerk 2-sterren. Steeds heeft PLUS de meerprijs zelf betaald. PLUS doet dit om het haar klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken om een volgende verduurzamingsstap te zetten en echt impact te kunnen maken.