Dove kondigt het Dove Forest Restoration Project aan

07-06-2021 (16:11) - Sustainable

Dove kondigt het Dove Forest Restoration Project aan. Met het project worden de leefgebieden van bedreigde diersoorten beschermd en het levensonderhoud van 16.000 mensen die op Noord-Sumatra leven, verbeterd.
 
In partnerschap met Conservation International en ter ondersteuning van de bestaande samenwerking met het Indonesische Ministerie van Milieu en Bosbouw (MoEF), gaat Dove de komende 5 jaar 20,000 hectare bos - een gebied dat twee keer zo groot is als Parijs en het equivalent van 5 miljoen bomen - beschermen en herstellen om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan.
 
Als merk dat al bijna twee decennia het gesprek over schoonheid aangaat, zet Dove zich in om de schoonheid van de planeet voor iedereen te beschermen en te herstellen. Het Dove Forest Restoration Project zal naar schatting meer dan 300.000 ton CO2 uit de lucht halen en de uitstoot van meer dan 200.000 ton CO2 voorkomen. Deze verwachte effecten zullen worden gemonitord en geëvalueerd in overeenstemming met het CO2-beleid van Indonesië.