DS Automobiles vanaf 2024 volledig elektrisch

06-09-2021 (16:42) - Sustainable

Vanaf heden plaatst het merk DS Automobiles elektrificatie centraal in zijn strategie. Sinds 2019 is er van elk model van DS Automobiles een geëlektrificeerde versie.

In 2020 was DS Automobiles met 83,1 g/km het automerk met de laagste gemiddelde CO2-emissie per verkochte nieuwe auto in Europa. Dat is te danken aan de modellen met een geëlektrificeerde aandrijflijn, die vorig jaar goed waren voor 30% van het aantal registraties.
 

Formula E

Als toonaangevend merk op het gebied van innovatie schakelt DS Automobiles volledig over op 100% elektrische aandrijving. Daarbij blijft het merk actief in de Formula E. DS Automobiles was het eerste premiummerk dat deelnam aan deze raceklasse en is ook het enige merk dat twee opeenvolgende seizoenen het kampioenschap veroverde bij zowel de teams als de coureurs. DS Automobiles heeft inmiddels bekendgemaakt tot en met seizoen 2026 deel te nemen aan de Formula E. Er is al begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe generatie Formula E-raceauto, die nog krachtiger en efficiënter is dan de huidige. Formula E is feitelijk het technische laboratorium waarin ook de voortdurende vooruitgang van de volledig elektrische productiemodellen mogelijk wordt maakt.

Vanaf 2024 breidt DS Automobiles zijn gamma verder uit met een 100% elektrische versie van de DS 4. Daarna presenteert DS Automobiles een ontwerp voor het eerste nieuwe model op basis van het 100% elektrische STLA MEDIUM-platform van Stellantis. De nieuwe auto wordt voorzien van een batterij met een grote capaciteit (tot wel 104 kWh) voor een actieradius van zo’n 700 kilometer.