Duurzame bloemenbieb Reflower van start

24-01-2022 (09:00) - Sustainable

Ondernemer Ellyne Bierman richtte in januari 2020 de duurzame bloemenbieb Reflower op. Haar bedrijfsmissie: minder verse bloemen in laten vliegen en weggooien. Met haar ‘Flowers-as-a-Service’ neemt ze deel aan de circulaire economie, met kunstbloemen in de hoofdrol. Bierman: “Op die manier gaan we van bezit naar gebruik, op naar zero waste en structurele CO2-reductie.”

Reflower biedt een abonnement op kunstbloemen aan. Ruim 250 leden vinden het gemakkelijk, afwisselend en duurzaam. Ze sluiten voor 20 euro per maand een abonnement af en kiezen op het online platform een vaas met een boeket uit, die op afspraak wordt bezorgd. Uitgekeken op de bloemen? Een andere vaas is snel besteld en bezorgd met de electrische bakfiets.
 

Groeien om meer impact te kunnen maken

Na een succesvolle testperiode in Amsterdam, Haarlem en 't Gooi wil Reflower dit jaar groeien van 250 naar 1.000 leden, om meer mensen blij te maken met de bloemenservice en meer positieve klimaatimpact te realiseren. Ellyne Bierman: “Elke bos verse bloemen, die niet wordt ingevlogen of geteeld, scheelt minimaal 4 kilo CO2 uitstoot. Met Reflower bieden we het alternatief en realiseren daarmee een reductie van 2.500 kilo CO2 en 500 kilo minder bloemenafval per maand. En dit is nog maar het begin!” De doelstelling is om in 2025 10.000 leden te bedienen in Nederland.
 

Crowdfundingcampagne 

Via een crowdfunding campagne heeft het circulaire initiatief inmiddels 110.000 euro opgehaald. Het doelbedrag is minimaal 150.000 euro, met dit bedrag kan Reflower 500 nieuwe vazen met kunstbloemen kopen om de nieuwe leden te bedienen. Bierman: “Heel gaaf om te zien dat al zo veel betrokkenen mee investeren in de plannen. Dat geeft veel vertrouwen!”
 
Er kan nog tot 12 februari, dat is de laatste dag van de week van de circulaire economie, geïnvesteerd worden. De crowdfunding campagne is te vinden op het platform CrowdAboutNow.