Duurzamer worden door het vernieuwen van de infrastructuur

22-04-2020 (13:09) - Sustainable

In de afgelopen jaren is het Nederlandse energienetwerk steeds verder gedecentraliseerd. Dit is onder meer terug te zien in de thuisbatterijen, die door steeds meer consumenten worden aangeschaft. Ook zakelijk zoekt men naar oplossingen om slimmer om te gaan met het energienetwerk. Pas de infrastructuur van je eigen organisatie aan, door voor een lokale opslag van elektriciteit te kiezen. Bij deze manier van het beheer van energie wordt de opgewekte energie in lokale systemen opgeslagen. Op het moment dat er energie benodigd is, kun je dit vanuit het lokale systeem afnemen. Het maakt je bedrijf steeds minder afhankelijk van het bestaande stroomnet.
 

Energie besparen door groene stroom zelf op te slaan

Deze vernieuwde infrastructuur voor energiestromen maakt dat je onderneming veel duurzamer kan worden ingericht. Kies voor een combinatie van het opslaan en opwekken van groene stroom. De groene stroom wordt opgewekt door zonnepanelen of bijvoorbeeld windturbines en opgeslagen in deze moderne batterijen. Gebruik de opgewekte stroom voor de productie binnen je onderneming, of bijvoorbeeld om EV charging solutions van stroom te voorzien. Steeds meer medewerkers zullen met een elektrische auto naar het werk komen, waardoor de vraag naar deze EV charging solutions groeit.
 

Elektrische bedrijfsauto’s 

Personeelsleden die regelmatig naar klanten moeten, doen dit voortaan met een elektrische auto! Kies voor de combinatie van de moderne batterij, de EV charging solutions en een zakelijk model elektrisch voertuig. De energie wek je op met zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand of een windturbine op het bedrijfsterrein. Door op deze manier te werken, draag je bij aan een beter milieu en klimaat. De CO2-uitstoot neemt immers sterk af bij het gebruik van groene stroom. Iets wat geheel in lijn is met een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen.
 

Duurzame oplossingen

Niet alleen het opwekken, opslaan en gebruik van groene stroom is een mogelijkheid om je bedrijfspand duurzamer in te richten. Zoek ook binnen je pand naar mogelijkheden! Denk aan het gebruik van slimme verlichting, bij voorkeur LED. Deze verlichting verbruikt minder stroom, gaat veel langer mee en kan bediend worden met apps op je telefoon of via een centrale hub. Wel zo prettig, dat de verlichting automatisch uitschakelt op het moment dat het bedrijfspand leeg is. Het voorkomt een onnodig hoog energieverbruik! Naast deze slimme verlichting zijn er tal van andere moderne oplossingen, waarmee je een bedrijfspand duurzamer maakt.