Electrolux en TRIBOO ontwikkelen samen de NeverEnding Kitchen

11-06-2020 (12:37) - Sustainable

Electrolux en TRIBOO gaan samen een circulaire keuken ontwikkelen: de NeverEnding Kitchen. De twee bedrijven zijn een officiële samenwerking aangegaan met circulaire doelstellingen. Zo willen ze de afvalberg verkleinen, verspilling van grondstoffen voorkomen, CO2-uitstoot reduceren en de circulaire economie tot een realiteit maken.
 
Het Zweedse Electrolux produceert huishoudelijke apparatuur onder diverse merknamen, waaronder AEG en Zanussi. TRIBOO zet waardeloos afval om in gezonde en circulaire producten en is bedenker van de NeverEnding Kitchen, de 'keuken voor het leven'.
 
Dankzij de modulaire opbouw is elk onderdeel van de eenvoudig los te koppelen en te verwisselen. De opstelling en het uiterlijk zijn aanpasbaar.Als de keuken toe is aan vervanging, dan wordt deze weer teruggenomen en wordt uit de grondstof van de oude keuken opnieuw een circulaire keuken gemaakt. Zo verandert de keuken nooit meer in afval. Met de aankoop van een NeverEnding Kitchen stopt de verspilling van grondstoffen en start de eigenaar met het investeren in gezonde en herbruikbare materialen.