Elektrische auto's nemen toe in populariteit

Elektrische auto's nemen toe in populariteit

11-02-2021 (15:00) - Sustainable

De populariteit van elektrische auto’s neemt wereldwijd toe, blijkt uit het Mobility Insights Report van LeasePlan.
 
57% van de Nederlanders geeft aan dat ze graag elektrisch rijden zouden willen rijden. Ruim een derde van de Nederlandse respondenten (35%) geeft aan hun mening over elektrisch rijden de afgelopen drie jaar in positieve zin te hebben bijgesteld. Ook zijn automobilisten er zich steeds meer van bewust dat groen rijden zijn niet duurder hoeft te zijn dan rijden in een diesel- of benzineauto.
 
Drempels
De grootste drempels om een elektrische auto aan te schaffen zijn de achtervlijvende infrastructuur voor het opladen, een hoge aanschafprijs, en zorgen over onvoldoende actieradius.
 
Tex Gunning, CEO van LeasePlan, zegt over de bevindingen: “We zien opnieuw dat automobilisten wereldwijd bereid zijn om hun steentje bij te dragen in de strijd tegen de klimaatverandering, maar dat het gebrek aan EV-laadinfrastructuur hen tegenhoudt. Het is tijd voor actie, politici en beleidsmakers in elk van de 22 onderzochte landen zouden tegemoet moeten komen aan de publieke vraag naar een universele, betaalbare en duurzame oplaadinfrastructuur. Als LeasePlan hebben we, samen met onze partners, het benodigde huiswerk al gedaan: vorig jaar hebben we vijf eenvoudig te implementeren aanbevelingen geformuleerd die een einde kunnen maken aan de beschamende staat waarin de oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen zich nu bevindt. De oplossingen bestaan al, het enige wat ontbreekt is actie.”