elho gecertificeerd als BCorp

elho gecertificeerd als BCorp

09-02-2021 (16:37) - Sustainable

Na het doorlopen van een streng assessment is de elho groep onderscheiden met de B Corporation-certificering. Gecertificeerde B Corporations™ zijn bedrijven met een winstoogmerk die de kracht van het bedrijfsleven gebruiken om een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen.
 
elho voldoet aan de hoogste geverifieerde normen voor sociale en ecologische prestaties, transparantie en verantwoordingsplicht. Deze B Corp-status brengt een expliciete verantwoordelijkheid met zich mee: de wereld leefbaar, gezond en veilig houden voor toekomstige generaties.
 
“Goed doen zit al jaren in het DNA van elho. De elho groep voelt een sterke verantwoordelijkheid om te zorgen voor onze totale wereldwijde supply chain met de natuur en mensen in onze gedachten. Daarom wilden we graag een Certified B Corporation worden”, aldus Olaf Elderenbosch, CEO van de elho groep.
 
Duurzaamheid ambitie
Bij elho draait 100% van het productieproces op eigen windenergie en in 2020 is 8 miljoen kilo gerecycled plastic afval omgezet in design bloempotten. De elho groep is continu bezig met het verbeteren van de productietechnieken en onderzoekt alle mogelijkheden om de volledige collectie van 100% gerecycled plastic te kunnen produceren. Met de ambitie om een 100% circulair bedrijf te worden, en een streven naar nul CO2-uitstoot.
 
Het familiebedrijf elho is marktleider op het gebied van kunststof plantenbakken en richt zich al ruim 57 jaar op duurzame ontwikkeling van nieuwe collecties, geproduceerd in Nederland. De elho collectie wordt in meer dan 75 landen verkocht.