EVBox Group, Bridgestone EMIA en TSG breiden laadinfrastructuur in Europa uit

09-09-2021 (12:40) - Sustainable

Bridgestone EMIA (Bridgestone), een wereldleider in banden voor veilige en duurzame mobiliteit, gaat een samenwerking aan met EVBox Group, een leidende leverancier van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, en TSG, de Europese leider van technische diensten voor mobiliteitsoplossingen, om de komende vijf jaar 3.500 laadpunten te installeren in het Europese retail- en servicenetwerk van Bridgestone.
 
Bridgestone en EVBox Group kondigen een langetermijnsamenwerking aan om de Europese laadinfrastructuur uit te breiden met de installatie van maximaal 3.500 nieuwe EVBox AC- en DC-laadpunten, ondersteund door EVBox Laadbeheer. De installaties vinden plaats in het gehele Europese retail- en servicenetwerk van Bridgestone, waaronder bekende merken zoals Speedy en First Stop vallen.
 
Het vijf-jarig project, een van de voorbeelden van Bridgestone’s inzet op het gebied van duurzame mobiliteit, gaat van start in Frankrijk en Italië vooraleer het bedrijf dit uitbreidt naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en andere Europese landen.
 

Laadbeheer

Dankzij de samenwerking tussen Bridgestone en EVBox Group, zullen zowel particuliere als zakelijke bestuurders toegang krijgen tot één van de grootste laadnetwerken van Europa via een eenvoudige oplossing: een laadpas of mobiele app verbonden met EVBox Laadbeheer. Het groeiende laadnetwerk geeft toegang tot ruim 130,000 publieke laadpunten. Met EVBox Laadbeheer kunnen bestuurders en eigenaren de laadsessies, betalingen en facturen efficiënt beheren via één centraal platform.

 

Samenwerkingen met grote fabrikanten

"Bridgestone moedigt de overgang naar EV’s in heel Europa aan door samenwerkingen aan te gaan met grote fabrikanten voor de ontwikkeling van premium banden en duurzame technologieën die voldoen aan de specifieke eisen van EV’s. Het bouwen van een volledig retail- en servicenetwerk is van cruciaal belang om bestuurders te helpen bij de overstap naar elektrisch vervoer. Via deze samenwerking ondersteunen we de noodzakelijke uitbreiding van de laadinfrastructuur in Europa en bieden we bestuurders van elektrische voertuigen het gemak en de efficiëntie die ze nodig hebben. EVBox Group is sinds 2010 een leider in deze industrie, dus het was een makkelijke keuze voor ons om deze samenwerking op te zetten."