Fairtrade Original introduceert plantaardige visvervanger bananenbloesem

03-06-2021 (15:48) - Sustainable

Deze week lanceert Fairtrade Original de eerste bananenbloesem in blik in de Nederlandse supermarkt. Bananenbloesem is hét plantaardige visalternatief, doordat het neutraal van smaak is en de zachte structuur doet denken aan witvis.
 
?Na de succesvolle introductie van culinaire vleesvervanger Young Jackfruit begin 2019, speelt het foodmerk nu opnieuw in op de groeiende vraag naar plantaardige vlees- en visvervangers. Bananenbloesem in blik is verkrijgbaar bij 437 winkels van Albert Heijn en te vinden in het peulvruchtenschap, naast Young Jackfruit.
 

Bananenbloesem

Bananenbloesem, ook wel bekend als bananenbloem, is de bloem die onderaan een bananentros groeit. De bloem is ovaal, heeft een paarse kleur en heeft qua structuur veel weg van witvis. Het blik van Fairtrade Original bevat het hart van deze bloem. Doordat de bloem makkelijk smaken opneemt, is het ideaal om ‘m te kruiden of te marineren. Daarnaast is bananenbloesem ook geschikt om te stomen, te koken of te frituren. Het meest bekende gerecht met ‘plantvis’ bananenbloesem is vegan fish & chips, maar daarnaast is ook een vega(n) variant van Thaise viskoekjes, Mexicaanse fish taco’s of Spaanse paella makkelijk gemaakt.


Meer nieuws: Pulled Jackfruit

Naast de introductie van Bananenbloesem, is vanaf nu ook Fairtrade Original PulledJackfruit te vinden in het peulvruchtenschap van Albert Heijn. De Pulled Jackfruit is, doordat de jackfruit al uit elkaar getrokken is, ideaal om te gebruiken in taco's, een salade of als topping op een pizza. Voor wie liever de keuken induikt voor een vega(n) stoofje of saté, is de eerder geïntroduceerde Young Jackfruit in stukjes de beste optie. Doordat er nu de keuze is tussen Young Jackfruit in stukjes of Pulled Jackfruit wordt het voor consumenten nog makkelijker een Griekse gyros, Indonesische rendang of een Hollands stoofpotje te serveren met een vega-twist.