FedEx Express lanceert set herbruikbare verpakkingen

FedEx Express lanceert set herbruikbare verpakkingen

26-10-2021 (12:17) - Sustainable

FedEx Express, dochteronderneming van FedEx Corp. ’s werelds grootste speler op het vlak van expresvervoer, heeft de uitrol afgerond van zijn 'FedEx Reusable Paks'. Deze herbruikbare verpakkingen vormen een duurzamere optie voor het terugsturen van e-commercezendingen.

De nieuwe verpakkingen zijn ontworpen om een antwoord te bieden op de behoeften van de groeiende e-commercemarkt door met name de eindconsument aan te zetten tot duurzamere keuzes. De nieuwe producten zijn beschikbaar voor klanten van FedEx Express in Europa en worden als gratis verpakking aangeboden aan nieuwe en bestaande klanten, naast de range van verpakkingsoplossingen in specifieke formaten.
 

Reusable Paks

De FedEx Reusable Paks zijn geschikt voor zendingen tot 2,5 kg en zijn hersluitbaar dankzij een dubbele zelfklevende strip. Op die manier hoeft geen nieuwe verpakking gebruikt te worden om een zending terug te sturen. De nieuwe herbruikbare verpakkingen komen in drie formaten: Small, Medium en Extra Large, ook is er een variant met bubbelfolie aan de binnenkant.
 

Duurzaamheidscriteria

Binnen de ambitie om tegen 2040 wereldwijd CO2-neutraal te worden, heeft FedEx in Europa zijn inkoop- en aanbestedingsprocedures aangepast. Duurzaamheidscriteria werden er niet alleen in geïntegreerd, maar krijgen ook prioriteit.