Flower Farm bindt strijd aan met de palmolie-industrie

22-08-2019 (11:43) - Sustainable

Een margarinemerk met een missie: “Stop de ontbossing die wordt veroorzaakt door de palmolie-industrie” In gewone margarine, anders dan de margarine van The Flower Farm, zit 30 tot 40% palmolie. Daarmee is margarine een van de grootste afnemers van palmolie, afkomstig van de oliepalm.


Om al die palmolie te produceren wordt er heel veel regenwoud gekapt, of in de fik gestoken om plaats te maken voor oliepalmplantages. Iedere seconde worden er 169 bomen vernietigd, elk jaar 7,5 miljard. Zo is er in de afgelopen 12 jaar meer dan 100 miljoen hectare regenwoud verwoest. Op dit moment is 60% van het regenwoud in Indonesië en Maleisië verdwenen. Dit betekent het einde voor de dieren en planten die in het regenwoud leven. Vergeet niet hoe belangrijk het regenwoud is voor het evenwicht van de aarde.


Shea boter

In shea boter heeft Flower Farm een duurzaam alternatief gevonden. Shea boter is een plantaardige olie die afkomstig is van de noten van de karité boom. Voor deze boom wordt geen boom gekapt, hij groeit gewoon in het wild op de Afrikaanse savanne. Flower Farm is gemaakt zonder conserveermiddelen, 100% plantaardig en met alleen maar natuurlijke ingrediënten.


Tony’s Chocolonely van de margarine categorie

Marcel van Wing (oprichter The Flower Farm) : ''We zijn eigenlijk de Tony’s Chocolonely van de margarine categorie; een nieuw rebels merk dat een hele lekkere margarine maakt, waarmee je kunt helpen de ontbossing door palm tegen te gaan.'

Flower Farm heeft dezelfde prijs als gewone margarine en is vanaf medio augustus verkrijgbaar bij alle grote supermarkten in Nederland en wordt ondersteund met een nationale TV campagne.


Over Flower Farm

The Flower Farm is een bedrijf met een missie. 'We willen graag dat de ontbossing die veroorzaakt wordt door de palmolie-industrie helpen stoppen door margarine te maken zonder palmolie'.