Fooditive: plantaardige oplossingen voor de voedselindustrie

Fooditive: plantaardige oplossingen voor de voedselindustrie

20-04-2021 (14:09) - Sustainable

Door restafval en groenten en fruit van mindere kwaliteit te upcyclen tot 100% natuurlijke producten, wordt een duurzame toekomst gecreëerd. Dat is wat Fooditive doet. Het begon allemaal met een man uit Jordanië, zijn verspillinghaat en zijn behoefte aan verandering.
 
Oprichter en voedselwetenschapper Moayad Abushokhedim, die tijdens zijn jeugd in Jordanië voedselschaarste heeft ervaren, beloofde gezond en betaalbaar voedsel voor iedereen te creëren. Hij werd genoemd in de Food100 2020, een award ter ere van changemakers die werken aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem.
 
Producten
Het eerste product van Fooditive, de nul-calorie zoetstof die gemaakt wordt van appels en peren, was nog maar het begin. Sinds de lancering van de zoetstof heeft het bedrijf het assortiment van creatieve producten uitgebreid, waaronder een verdikkingsmiddel van bananenschillen, een conserveringsmiddel op basis van wortels en een emulgator van aardappelextracten.
 
Foodvalley Champion nominatie
De innovatie achter de producten van Fooditive en haar toewijding om te leveren wat consumenten verdienen, hebben ertoe geleid dat het bedrijf is genomineerd voor de Foodvalley Champions 2020-prijs in de categorie Food & Health.
 
Later dit jaar zal het bedrijf meer informatie over recentelijk geïntroduceerde nieuwe producten delen: een gezonde vetvervanger en een vegan melkformatie.