Foodtech disruptor Future Farm komt naar Nederland

22-06-2020 (10:39) - Sustainable

Fazenda Futuro, ofwel Future Farm, is vanaf vandaag te verkrijgen in Nederland. De plantaardige producten, waaronder het vlaggenschip de hamburger die Brazilië in korte tijd veroverde, staan niet alleen bekend om de goede kwaliteit maar ook om de cultstatus die het merk heeft verkregen met hun sterke social media-kanalen en spot-on contact met de consument. De gehacktballen en het gehackt zijn onder andere bij Marqt verkrijgbaar, later deze zomer volgen de iconische hamburgers.
 
Future Farm richt zich op de vleeseters en de flexitariërs om een uitstekende vleesvervanger aan te bieden zonder in te hoeven leveren op smaak, textuur of juiciness. Dat de producten goed in de smaak vallen in het zwaar carnivoor Brazilië blijkt alleen uit het feit dat de food-tech startup in de eerste acht maanden al meer dan 2 miljoen burgers verkocht. In Nederland zullen ze de markt uitdagen op stijl, prijs en sociale betrokkenheid.
 
Oprichter Marcos Leta heeft al eerder een succesvol bedrijf op de markt gezet genaamd Do Bem, dat hij in 2016 voor de hoofdprijs verkocht aan de Braziliaanse tak van AB ImBev. Leta zegt, “Nederland is de eerste markt die we betreden in Europa maar zal zeker niet de laatste zijn. We zijn er heilig van overtuigd dat Future Farm hier net zo’n succes gaat worden als dat het in Zuid-Amerika is. Zeker ook nu door COVID19 de druk op meer transparantie in de (vlees)productieketen is toegenomen en de manier van werken in vleesverwerkingsfabrieken onder vuur ligt. De vraag naar duurzame en smaakvolle vervangers zal allesbehalve afnemen.”
 

futurefactor

Future Farm heeft futurefactor gekozen voor de introductie en positionering van het Braziliaanse merk op de Nederlandse markt en zal een geïntegreerd communicatieplan uitrollen gericht op het bouwen van relaties met de nationale media, influencers en (horeca)partners. Marcos Leta over deze keuze: “futurefactor’s internationale team met kantoren in Amsterdam, Londen en Los Angeles maakt dat we snel grote stappen kunnen nemen in onze food revolution. ”
 
Future Farm introduceerde zichzelf eerder dit jaar al aan Nederland tijdens de Horecava waar de producten en het merk - met succes - werden gepresenteerd. Bovendien heeft Fast Company het bedrijf al uitgeroepen tot 'world changing idea 2020'.