Fuze Tea reduceert 41% CO2-uitstoot met kartonnen verpakking

Fuze Tea reduceert 41% CO2-uitstoot met kartonnen verpakking

22-04-2021 (15:23) - Sustainable

De kartonnen verpakkingen van Fuze Tea worden duurzamer geproduceerd door het gebruik van 100% verantwoord ingekochte materialen. Dit levert een CO2-besparing op van 41% op de verpakking. Het verduurzamen van de kartonnen verpakkingen sluit aan bij de bredere ambities van Coca-Cola in Nederland om alle verpakkingen verder te verduurzamen.

Plantaardige grondstoffen
Fuze Tea is de eerste in de ijstheecategorie die de overstap maakt naar een duurzamer drankenkarton. Dat komt doordat maar liefst 95% van de vernieuwde kartonnen verpakkingen voortkomt uit plantaardige grondstoffen zoals karton en plastic gemaakt van ruwe talloliehars, een restproduct uit de papierindustrie afkomstig van naaldbomen. Daarnaast zijn de materialen 100% verantwoord ingekocht, zo is het karton is FSC-gecertificeerd en het aluminium gecertificeerd met de Aluminium Stewardship Initiative (ASI). Ook de dop is vanaf nu gemaakt van plantaardig plastic.

Duurzamere verpakkingen
De stap naar kartonnen verpakkingen gemaakt van 100% verantwoord ingekochte materialen sluit aan op de bredere duurzaamheidsambities van Coca-Cola. Coca-Cola in Nederland werkt al lange tijd aan het verder verduurzamen van alle verpakkingen, zoals het terugdringen van onnodig verpakkingsmateriaal en het gebruiken van duurzamer materiaal.