G-Star breidt collectie met geverfd plantafval uit

08-07-2019 (16:57) - Sustainable

G-Star verlegt opnieuw de grenzen van innovatie en duurzaamheid, door een collectie van kledingstukken uit te brengen die geverfd zijn met geüpcyclede palmbladresten en geüpcycled bietenafval in samenwerking met EarthColors® by Archroma.
 
G-Star is het eerste denimmerk ter wereld dat een samenwerking aanging met Archroma en ontwierp in 2017 een jeanscollectie geverfd met duurzame, plantaardige verf. EarthColors® by Archroma is een verf verkregen uit gerecycled plantenafval: een volledig natuurlijk product. Dit najaar breidt G-Star de EarthColors® by Archroma-collectie uit met nieuwe looks, waaronder jeans, denim jackets, shirts, T-shirts en sweatshirts voor zowel dames als heren.
 

holistische benadering 

 G-Star volgt een holistische benadering tot duurzaamheid, waarbij geoptimaliseerd design wordt gecombineerd met milieuvriendelijke vezels, zoals biologisch katoen, gerecycled katoen en Tencel met EarthColors by Archroma-verfstof en duurzame wastechnieken. Denim-innovatie zit G-Star in het bloed. De focus ligt daarbij niet alleen op het esthetische aspect, maar ook op de bredere impact van het product. Sinds 2006 maakt G-Star denim klaar voor de toekomst door te investeren in duurzame innovaties. Het doel is een transparante en circulaire benadering voor het maken en gebruiken van denim.
 
De Dyed by Nature-collectie is vanaf juli 2019 verkrijgbaar in de winkel en online.