G-star komt met denim lijn speciaal ontworpen voor circulariteit

22-01-2020 (11:59) - Sustainable

G-Star RAW introduceert dit voorjaar een nieuw assortiment stretchdenim stijlen. Deze typische G-Star iconen zijn ontworpen voor hergebruik. Door hun circulaire aanbod uit te breiden en een verantwoordelijke keuze te bieden die niet alleen comfortabel maar ook stijlvol is, maakt het denimmerk het mogelijk voor consumenten om een verschil te maken zonder concessies te hoeven doen.

Bij het maken van de stretchdenom stijlen stijlen wordt alleen hernieuwbare energie gebruikt en worden in het gehele productieproces geen schadelijke chemicaliën gebruikt, niet bij het verven, niet bij het maken en niet bij het wassen van de kledingstukken. Daarnaast wordt er geen water verspild bij het wasproces. Bovendien zijn deze artikelen 100% recyclebaar, wat eindeloos upcyclen van je jeans mogelijk maakt. Dat heeft geresulteerd in de hoogste certificatie voor een denimproduct tot nu toe door het Cradle to Cradle™ Product Innovation Institute. Dit instituut voor circulair design past het meest rigoureuze certificatieproces toe ter wereld.

Na het lanceren van verschillende deniminnovaties in de afgelopen jaren, is 2020 het jaar waarin het denimmerk alle innovaties combineert en verder opschaalt. Al deze technologieën zijn nu gezamenlijk toegepast bij hun bestverkopende stijlen: 3301-jeans en -jack, D-Staq, Janeh, Kate, Tedie-jeans en Scutar-jack.