Gazelle plaatst eerste e-bikehub bij Tricorp Businesscenter

Gazelle plaatst eerste e-bikehub bij Tricorp Businesscenter

08-10-2020 (11:14) - Sustainable

Gazelle heeft een eerste e-bikehub geplaatst bij Tricorp Businesscenter in het Brabantse Oosterhout. De werknemers van de ruim negentig ondernemers kunnen via een app een elektrische deelfiets reserveren en deze vervolgens gebruiken voor bijvoorbeeld een klantbezoek of een snelle boodschap in de stad.
 
De huurders van Tricorp Businesscenter huren de e-bikes voor 2 euro per uur, 6 euro per halve dag of 10 euro per dag. Bij pech kunnen gebruikers vertrouwen op de ondersteuning van FietsNed. De bedoeling is dat op termijn ook omwonenden van Tricorp Businesscenter profiteren van de Gazelle Hub. 

Tricorp Businesscenter heeft bewust voor de Hub van Gazelle gekozen, vertelt Han Nieuwesteeg van Tricorp Businesscenter. ‘We hoorden van de toekomstvisie op duurzame mobiliteit van Gazelle. Die sprak ons als idealisten heel erg aan. Als je je ondernemers faciliteert met een deelsysteem, moet je er zeker van zijn dat het kwalitatief goed en dus betrouwbaar is. Ik dacht bij Gazelle meteen terug aan mijn Gazelle Impala: die heb ik in 1981 gekocht en daar rijd ik nu nog steeds op. Vrijwel alle originele onderdelen zitten er nog op.’

Gazelle wil samen met haar partner Movelo snel meer bedrijventerreinen van ebikehubs voorzien.