Genomineerden Postcode Lotteries Green Challenge bekendgemaakt

30-06-2020 (11:15) - Sustainable

De 25 genomineerden van de Postcode Lotteries Green Challenge 2020 zijn bekend. Er zijn zes Nederlandse groene start-ups geselecteerd. Zij maken kans op een van de vijf finaleplaatsen en de hoofdprijs van 500.000 euro. 
 
650 ondernemers uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Noorwegen en Zweden dienden hun businessplan in om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Een jury van experts boog zich over de inzendingen en selecteerde de 25 genomineerden. Begin september maakt de organisatie bekend welke vijf startups naar de finale gaan. Op 30 september pitchen zij hun groene startup voor een internationale jury. Dan zal ook de winnaar worden bekendgemaakt.??
 

Dit zijn de Nederlandse genomineerden:

- aQysta: levert duurzame waterpompen die geen brandstof of elektriciteit gebruiken maar door waterstroming worden aangedreven.
 
- BBBLS: bouwt klimaat-neutrale kassen door gebruik te maken van slimme isolatie met zeepbellen in een dubbele dakconstructie.
 
- GoodHout: produceert een alternatief voor hout op basis van kokosnootafval. Het verkleint de CO2-voetafdruk en verrijkt het leven van de lokale bevolking in kokosnoot-producerende landen. Het product kan op vele manieren worden gebruikt zoals in luxe interieurs en in meubels.
 
- Orbisk: een voedselafval-monitor die volledig automatisch het voedselafval in de keuken registreert zodat een restaurant haar processen en inkopen kan aanpassen en voedselverspilling kan reduceren.
 
- Outlander Materials:  door (rest-)stromen uit de voedingsindustrie om te zetten in materialen op biologische basis produceren zij een alternatief voor ‘single-use’ kunststoffen.
 
- Reefsystems: biedt innoverende milieuvriendelijke bouwsystemen aan de maritieme sector om biodiversiteit te stimuleren en zo de gezondheid van de oceanen te verbeteren.
 
Bekijk hier het volledige overzicht van alle 25 genomineerden.