Gesloten watercyclus voor Audi-fabriek in 2025

Gesloten watercyclus voor Audi-fabriek in 2025

25-03-2021 (11:52) - Sustainable

Audi streeft naar een zo efficiënt mogelijk gebruik van water, en dus wil Audi bij de productie van auto’s geen gebruik meer te maken van drinkwater. In plaats daarvan zet het merk in op gesloten watercycli en op meer gebruik van regenwater.

Audi werkt aan het drastisch terugbrengen van het (drink)watergebruik bij de productie van auto’s. Per auto wordt nu 3,75 m3 (3.750 liter) water gebruikt. In 2035 zou dat 1,75 m3 (1.750 liter) moeten zijn, ruim een halvering dus. Om dat te behalen wil Audi een gesloten watercyclus voor elke fabriek.

Audi México
Al sinds 2018 produceert Audi México auto’s zonder dat daarbij afvalwater vrij komt. Een geavanceerd filtratie- en reinigingssysteem maakt afvalwater weer geschikt voor gebruik in de productie. Dit behandelde water is ook geschikt voor de besproeiing van groenvoorzieningen bij de fabriek.
 
Gebruik van regenwater
Om het watergebruik zoveel mogelijk te verduurzamen, maakt Audi op veel productielocaties ook gebruik van regenwater. In de fabriek in Mexico wordt bijvoorbeeld optimaal gebruikgemaakt van het regenseizoen. Het water dat in die periode (mei-oktober) valt, wordt opgevangen in een enorm reservoir (240.000 m3). Na behandeling is dit water in de productie te gebruiken.