Gift of Giving: EarthToday maakt beschermde natuur tot cadeau

Gift of Giving: EarthToday maakt beschermde natuur tot cadeau

18-11-2021 (13:55) - Sustainable

Kerstmis staat voor de deur, dus is het voor veel bedrijven bijna tijd voor het jaarlijkse kerstpakket. In 2019 werd er naar schatting zo’n € 200 miljoen uitgegeven aan kerstcadeaus in het Nederlandse bedrijfsleven. EarthToday hoopt werkgevers en consumenten te inspireren om dit bedrag te gebruiken voor positieve impact en komt met een alternatief voor het doorsnee kerstpakket: het cadeau geven van m² beschermde natuur.

EarthToday noemt het de Gift of Giving, een uniek geschenk voor werknemers of zakenrelaties dat de mogelijkheid biedt om bij te dragen aan één van de grootste uitdagingen waar wij als mensheid voor staan: het beschermen van onze aarde. Elke vierkante meter wordt op naam gezet van de ontvanger die ook een officieel bewijs van bescherming ontvangt. Via EarthToday.com is het mogelijk om virtueel naar de beschermde m² te reizen en alles te weten te komen over hoe deze wordt beschermd. Een persoonlijk, groen en duurzaam kerstcadeau dat ook naast het reguliere kerstpakket kan worden gegeven.
 

Eigenaarschap en verantwoordelijkheid

Bij EarthToday worden krachten uit de tech- en mediawereld gebundeld met natuurbeschermers. Door bedrijven en consumenten te betrekken in de missie kan natuurbescherming wereldwijd versnellen, zodanig dat de impact direct meetbaar is. EarthToday levert concreet bewijs: voor elke €1,20 wordt 1 m² natuur beschermd en een nieuwe m² in bescherming genomen. Gegarandeerd. Iedereen die een m² natuur beschermt, ontvangt bovendien een aandeelhouderscertificaat van EarthToday. Op deze wijze worden eigenaarschap en verantwoordelijkheid gedeeld.