GROWx/ Growy & INFO wint Blue Tulip Award

GROWx/ Growy & INFO wint Blue Tulip Award

15-12-2021 (11:20) - Sustainable

GROWx/ Growy heeft de Blue Tulip Award in de categorie Consumptie & Productie gewonnen voor de Plant Manager.  De Blue Tulip Awards, voorheen de Accenture Innovation Award, streeft ernaar de meest veelbelovende startups en innovaties van Nederland te identificeren, om hen te helpen groeien, schalen en bloeien. 
 
Alle innovaties op het gebied van consumptie en productie toonden creativiteit, passie en vastberadenheid tijdens de wedstrijd. Hun ideeën varieerden van herbruikbare verpakkingen, duurzame mode in de digitale ruimte, tot het elimineren van palmolie als ingrediënt en het voorspellen van de houdbaarheid van verse producten.
 
Toch beschouwt de Consumptie & Productie jury de Plant Manager door GROWx / Growy & INFO als waardig om de Blue Tulip Award voor dit thema te winnen: "Het hartverwarmende verhaal van Ard van de Kreeke en zijn team bij GROWx/ Growy hebben een indrukwekkende innovatie neergezet. Hun oprechte toewijding om de voedingssector te transformeren en hun ambitieuze plannen om hun innovatie op te schalen, verdienen het echt om genomineerd te worden voor de Consumptie- en Productiewinnaars van dit jaar."  
 
Ook zei een ander jurylid dat "GROWx/ Growy, een gerobotiseerde vertical farm, is een van de zeldzame bedrijven die een enorme positieve impact kan hebben, door wereldwijd kosteneffectieve en gezonde voedselproductie mogelijk te maken. Door geavanceerde technologie, waaronder robotica, AI en een schaalbare cloud-based infrastructuur te combineren met diepgaande kennis van biologische landbouw, is het zeer goed gepositioneerd voor een internationale uitrol." 
 
GROWx/ Growy creëerde de eerste volledig gerobotiseerde, afvalvrije, vertical farm die wordt aangedreven door groene elektriciteit. INFO en GROWx/Growy werkten samen om de Plant Manager te bouwen, een digitaal platform om de verticale landbouwtechnologie te schalen en Farming as a Service te creëren. De combinatie van IoT, sensoren, slimme robots en data over de planten en de omgeving creëert de ideale omstandigheden om groenten op de meest duurzame manier te telen en zorgt ervoor dat GROWx/Growy wereldwijd het verschil kan maken in onze voedselketen. 
 
Over INFO
INFO vertaalt  business uitdagingen naar digitale producten en services met impact, sinds 1994. Samen met het team bedenken, ontwerpen en ontwikkelt INFO duurzame oplossingen waarmee lanten klaar zijn voor de toekomst.   
 
Over GROWx / Growy
Growy is op een missie om gezond, lekker, duurzaam en betaalbaar voedsel een realiteit te maken voor iedereen. We combineren alles van het recyclen van voedselafval, vergisting, energieproductie, (verticale) landbouw tot verkoop en branding. Beginnend als een kleine lokale microgreen farm in Amsterdam, opgericht in 2019, is het ons doel om een wereldwijde organisatie te worden met datagedreven boerderijen die overal autonoom voedzame groenten verbouwen.