GRRR behaalt B Corp-status

09-07-2020 (14:05) - Sustainable

Creatief digitaal bureau GRRR heeft het B Corp-certificaat behaald. B-Corp is een onafhankelijk internationaal keurmerk voor bedrijven die naast winst, mens, milieu en maatschappij centraal stellen.
 
Om het keurmerk te verdienen gaan bedrijven door een streng assessment dat driejaarlijks herhaald wordt. ‘Nederlandse bedrijven hebben het steeds vaker over purpose. Alleen durven ze hier nog te vaak geen consequenties aan te verbinden’, aldus Jim Driesen, Marketing Strateeg bij GRRR. ‘Het B Corp certificaat helpt om het kaf van het koren te scheiden als het om purpose gaat.’
 

Behoedzaam met innovatie

‘Internationaal zien we dat grote agencies als Havas London al aan boord zijn. We roepen de Nederlandse bureaus en techbedrijven op om dit voorbeeld te volgen’, laat Rolf Coppens, Creatief Directeur van GRRR, weten. Hij vindt dat we als samenleving behoedzaam moeten zijn met innovatie. ‘Inmiddels weten we dat moderne technologie ook democratieën kan ondermijnen en zelfs de mensenrechten uitholt en het wordt steeds complexer, machtiger en alomtegenwoordig. Juist omdat de ontwikkelingen in ons vakgebied zo snel gaan moeten we hiervoor niet alleen naar overheden kijken maar ook zelf verantwoordelijkheid nemen’.