H&M lanceert positieve podcast ‘Good News’

H&M lanceert positieve podcast ‘Good News’

31-03-2021 (15:42) - Sustainable

In de podcast ‘Good News’ – waarmee H&M een portie positieve energie wil verspreiden – gaan creatief ondernemer Kiki Duren en acteur en producer Mike Weerts in gesprek met verschillende inspirerende gasten die met hun initiatief voor goed nieuws hebben gezorgd en daarmee de wereld een stukje mooier maken.


Openhartige gesprekken

In de aanloop naar de gesprekken die zij met hun gasten gaan voeren, onderzoeken Kiki en Mike in de eerste aflevering hoe zij voor zichzelf en voor anderen voor ‘good news’ zorgen. Vervolgens krijgen ze bezoek van de thuisloze maar bovenal optimistische Leo. Zijn leven veranderde toen hij zijn wens om een kappersset cadeau te krijgen in een wensboom hing. Deze wens kwam uit en nu helpt hij andere mensen gratis van hun ‘coronakapsel’ af. In het persoonlijke en openhartige gesprek deelt Leo hoeveel het voor hem betekent dat hij nu ‘eindelijk weer gezien wordt’.
 
Stacey wil met haar ‘echt lijkende poppen’ bijdragen aan het verbeteren van het beeld dat vooral jongeren van zichzelf hebben. Met haar aanstekelijke energie en optimisme wil ze uiteindelijk iets nalaten waar anderen wat aan hebben. “Iedereen moet van zichzelf weten dat hij of zij er mag zijn. We moeten niet proberen te lijken op een versie van de perfecte pop, poppen moeten op óns lijken!”
 
Tot slot spreken Kiki en Mike met Jochem, die tijdens de coronacrisis al vroeg zag dat het foutging bij veel jongeren. Hij startte met het begeleiden en coachen van jongeren en helpt hun het beste in zichzelf naar boven te halen.
 
“Als er één ding is waar momenteel bijna iedereen behoefte aan heeft, is het een positief verhaal! Wat dragen deze mensen daar op een geweldige manier aan bij! Wij kwamen na elk gesprek met een grote lach op ons gezicht de studio uit. We hopen dat we dit overbrengen in de podcast en hiermee een heleboel luisteraars een fijne wandeling en een echt feel good-moment bezorgen!”, aldus Kiki Duren en Mike Weerts.

De H&M Good News podcast is vanaf nu te beluisteren via Spotify en andere podcast-apps.
 

Duurzame, speelse collectie

Good News x H&M is een kleurrijke, speelse schoenenlijn voor volwassenen en kinderen. De items zijn gemaakt van verschillende duurzamere materialen, zoals vegan leer van Bananatex® – vezels van bananenplanten – en Vegea™ – ook wel bekend als druivenleer. De uniseks collectie bevat verder gerecycled rubber en gerecycled katoen.
 
De collectie Good News x H&M is vanaf 1 april beschikbaar op HM.com