H&M lanceert vernieuwende, duurzame denimcollectie in samenwerking met Lee

H&M lanceert vernieuwende, duurzame denimcollectie in samenwerking met Lee

20-01-2021 (12:52) - Sustainable

H&M slaat de handen ineen met het Amerikaanse denimlabel Lee en komt met een denimcollectie voor het hele gezin. Duurzaamheid stond voorop in het hele ontwerpproces van de items – die zijn gemaakt van onder andere biologisch en gerecycled katoen. Lee x H&M heeft een typische 90’s vibe en is vanaf 28 januari verkrijgbaar.

 Om de items zo duurzaam mogelijk te maken, hebben H&M en Lee gekozen voor een allesomvattende aanpak. Materiaalgebruik was hierbij cruciaal, zo bevat de collectie H&M's eerste jeans van 100% gerecycled katoen en een denim gemaakt van duurzame kunstmatige vezels. Daarnaast is gebruikgemaakt van waterbesparende kleurstoffen en denimwassingen die minder impact op het milieu hebben. Al deze methoden worden door een externe partij gecontroleerd op een lager water- en energieverbruik en minder gebruik van chemische stoffen. Voor het allereerst kunnen klanten op HM.com per item van de collectie zien welke impact het heeft op het water- en energieverbruik en de C02-uitstoot, de zogenoemde Life Cycle Assesment (LCA).
 
"Lee is er trots op om samen te werken met H&M om betere, duurzamere denim te maken. Ons merk werd meer dan 130 jaar geleden opgericht met het oog op innovatie, dus dat we denim vandaag de dag samen met H&M een duurzamere toekomst kunnen geven, past helemaal bij onze jarenlange ambitie", aldus Chris Waldeck, EVP Global Brand President, Lee.
 

‘90’s vibe & workwear 

Voor de damescollectie zijn er loose fit jeans met een echte 90’s vibe, terwijl Lee's klassieke rider jacket in een nieuw, oversized jasje is gestoken. De herencollectie bevat onder meer denim jacks met een workwear vibe, relaxed fit five pocket jeans en een carpenter jeans. Voor zowel dames, heren als kids, zijn er salopettes, T-shirts, sweaters en accessoires waaronder een tote bag, beanies en bucket hats. Voor Lee x H&M is gebruikgemaakt van verschillende soorten biologisch en gerecycled katoen en zijn de merklabels gemaakt van kurk en jacronpapier, een materiaal dat lijkt op leer.

"We vinden het geweldig om met Lee duurzamere en circulaire denim te maken. We hebben naar ieder detail in het ontwerpproces gekeken en elkaar op een positieve manier uitgedaagd. Hierbij was het inspirerend om Lee's iconische designs als uitgangspunt te nemen en deze voor H&M-liefhebbers over de hele wereld aan te passen tot vernieuwde, unieke items", zegt Jon Loman, designer bij H&M.