HACKED by_ maakt opnieuw unisex collectie voor H&M

HACKED by_ maakt opnieuw unisex collectie voor H&M

03-02-2020 (11:53) - Sustainable

Na de succesvolle collectie van vorig jaar werkt H&M opnieuw samen met HACKED by_. Het Nederlandse ontwerpersduo Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum heeft door upcycling van H&M kledingstukken uit de SALE een collectie unisex truien ontworpen. De collectie bestaat deels uit handgemaakte ‘one of a kind’ items en alle truien zijn ‘sizeless’. HACKED by_ X H&M is vanaf 7 februari exclusief verkrijgbaar in Rotterdam. 

Francisco van Benthum, HACKED by_: “We hebben voor het realiseren van deze collectie drie methodes toegepast om de truien en sweaters te customizen: het horizontaal doorknippen van het item om het vervolgens langer te kunnen maken, het verticaal doorknippen van het item om het te kunnen verbreden en daarmee de pasvorm te veranderen en als derde het appliceren van een item en de trui daarmee letterlijk voorzien van een nieuwe laag. Drie ingrepen die de dragers hopelijk inspireren om zelf de schaar te pakken en deze toe te passen op hun eigen kledingstukken.”

Annet Feenstra, Sustainability Manager H&M: “Het verlengen van het leven van een kledingstuk is een van de manieren om de mode-industrie te verduurzamen. Als aanvulling op de collectie laat Alexander van Slobbe in speciaal voor deze samenwerking gemaakte tutorials drie methoden zien om zelf een trui te ‘hacken’. We willen onze klanten hiermee aanmoedigen om op een andere manier naar hun kleding te kijken en zo lang mogelijk van hun fashion favorieten te genieten.”