HappySoaps beschikbaar in eerste Belgische supermarkten

HappySoaps beschikbaar in eerste Belgische supermarkten

21-04-2021 (10:33) - Sustainable

HappySoaps, het grootste 100% plasticvrije verzorgingsmerk van Nederland, heeft verdere stappen gezet richting de Belgische markt. In een keer zijn er vijftien Vlaamse supermarkten toegevoegd aan de distributieketen. Bij diverse supermarkten van Delhaize, Spar en Alvo wordt nu het assortiment van Shampoo Bars, Conditioner Bars, Deodorant en Body Wash Bars aangeboden. Hiermee zet HappySoaps een belangrijke stap in een verdere internationalisering.
 
Marco Koers, co-founder / mede-oprichter van HappySoaps: ‘Het is goed om te zien dat we naast de kleinere Belgische outlets nu ook in Belgische supermarkten beschikbaar komen. Wij streven er namelijk naar om de massa te bereiken en deze te bewegen bewuster om te gaan met de aanschaf van verzorgingsproducten. Producten zonder plastic, zelfs geen microplastics. Je ziet steeds meer dat supermarkten als Delhaize, Spar en Alvo ruimte zien om onze producten op te nemen in de winkel."
 
Hij vervolgt: "In onze tijdelijke winkel in Groningen doen we nu retailervaring op en tegelijkertijd zijn we ook in Nederland met de supermarkten in gesprek. Deze gesprekken zien er hoopvol uit. Plasticvrij is namelijk een groeimarkt. Meer dan 60.000 consumenten kopen heel bewust regelmatig onze producten. Omdat ze iets willen betekenen en minder plastic in de badkamer wensen." 
 
Alle producten van HappySoaps worden met de hand gemaakt in Nederland. We hebben bewust gekozen voor productie in Nederland, omdat we het belangrijk vinden om onze CO2-voetdruk zo klein mogelijk te houden door onnodige reiskilometers te vermijden. Door het in Nederland te produceren weten we ook precies welke ingrediënten in onze producten zitten.

HappySoaps is Beauty Angel partner van de Plastic Soup Foundation