HappySoaps opent eerste plasticvrije cosmeticawinkel

HappySoaps opent eerste plasticvrije cosmeticawinkel

23-03-2021 (13:32) - Sustainable

HappySoaps heeft de eerste plasticvrije pop-up cosmeticawinkel van Nederland geopend. De winkel die via de Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard in Groningen is te bereiken, bevat de complete plasticvrije cosmeticalijn van HappySoaps: van Shampoo Bars, Gezichtsreiniger Bars, Deodorant tot Shaving Bars. Allemaal vrij van microplastics en ook niet in plastic verpakt.

Marco Koers, oprichter van HappySoaps: "Onze producten liggen al bij ruim 750 gespecialiseerde cosmetica- en cadeauwinkels en zelfstandige supermarkten. Maar we zijn ook in gesprek met de drogisterijen en de landelijke supermarktketens. Ons doel is namelijk om de consument te bewegen zo min mogelijk cosmetica te kopen waar microplastics inzitten of die in plastic zijn verpakt. De ervaring in de winkel moet ook de gesprekken met mogelijke extra distributie outlets makkelijker maken. Al meer dan 60.000 consumenten kopen regelmatig onze producten."
 
Handgemaakt in Nederland
Alle producten van HappySoaps worden met de hand gemaakt in Nederland. Er is bewust gekozen voor productie in Nederland, om de CO2-voetdruk zo klein mogelijk te houden door onnodige reiskilometers te vermijden. Door het in Nederland te produceren weten we ook precies welke ingrediënten in onze producten zitten. De inventaris in de Groningse winkel vertegenwoordigt ongeveer 12.000 plastic flessen waar normaal shampoo, conditioner of andere cosmeticaproducten in zijn verpakt.