Helpling & Ecopods lanceren private label duurzame schoonmaakmiddelen

Helpling & Ecopods lanceren private label duurzame schoonmaakmiddelen

12-01-2021 (11:24) - Sustainable

Helpling, de grootste online markplaats van Europa voor het vinden van een huishoudelijke hulp, en Ecopods slaan de handen ineen met de lancering van private label schoonmaakmiddelen: Helpling, powered by Ecopods. Het gemak van Helpling stijgt nu het mogelijk is om schoonmaakmiddelen te bestellen, die voor de schoonmaak thuis worden afgeleverd.
 
Bij het maken van een boeking is het voor huishoudens mogelijk om een schoonmaakpakket toe te voegen. Het gekozen pakket wordt vervolgens binnen 1 tot 3 werkdagen gratis bezorgd op het adres van de schoonmaak. De schoonmaakmiddelen van Helpling staan voor duurzaamheid vanwege herbruikbare verpakkingen. Met een starterspakket kan ongeveer 5 maanden worden schoongemaakt. Daarna kunnen de aluminium spuitbussen worden hervuld met een oplosbare capsule en kraanwater. De producten zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten zoals citroenzuur en kokoszeep en er wordt tot 91% afval bespaard omdat de herbruikbare flessen jaren meegaan.
 
Michelle van Os, managing director van Helpling Nederland: "Met het aanbieden van schoonmaakproducten maken we ons platform nog completer en zorgen we voor meer gemak voor de huishoudens. Daarnaast is het voor de huishoudelijke hulpen prettig om een betrouwbaar product omhanden te hebben, waarmee ze eenvoudig aan de slag kunnen. Gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is daardoor niet meer nodig om een huis brandschoon te maken, wat ook een positieve impact op het milieu heeft."
 

Verkrijgbare producten

Helpling en Ecopods beginnen met het aanbieden van twee verschillende schoonmaakpakketten. Een standaard starterspakket en een meer uitgebreid starterspakket. Beide pakketten bevatten een viertal schoonmaakmiddelen, namelijk ontvetter, sanitairreiniger, vloerreiniger en allesreiniger. Bij het uitgebreide pakket ontvangen huishoudens ook vier herbruikbare microvezeldoeken en sponzen. Ook navulverpakkingen zijn via het platform verkrijgbaar.