Horlogemerk KRAEK partner van Microkrediet voor Moeders

Horlogemerk KRAEK partner van Microkrediet voor Moeders

19-12-2021 (15:40) - Sustainable

De eigenaren van het dameshorlogemerk KRAEK, Vieve Ferrari en Dave van der Ham, zijn een samenwerking met stichting Microkrediet voor Moeders aangegaan. KRAEK is een nieuwkomer is op de horlogemarkt, maakt het nu al een groot gebaar door standaard 5% van de omzet te doneren aan de stichting.
 
De piepjonge eigenaren van KRAEK, Vieve (19) en Dave (22), geloven namelijk in dat steun – in de vorm van spaarleningen en vak trainingen – de armste vrouwen in Azië helpt bij het veiligstellen van een betere toekomst.
 

Eigen bedrijf starten

“De hulp en begeleiding van de stichting is ontzettend doelgericht. Zij gaan persoonlijk na welke vrouw wat nodig heeft, qua bijscholing en apparatuur. Daarnaast bestaat de stichting volledig uit vrijwilligers. Dat maakt dat wij er zeker van zijn dat het geld goed terechtkomt en dat de vrouwen daarmee een eigen bedrijf kunnen starten. Een business waarmee zij een eigen inkomen verdienen en kunnen bouwen aan een onafhankelijke toekomst”, licht Vieve hun keuyze toe.
 

Betrokken en vastberaden

Debora van Buuren, vrijwilliger bij Microkrediet voor Moeders en verantwoordelijk voor de fondsenwerving: 'We vinden het ontzettend bijzonder dat KRAEK ons steunt door een vast percentage van de omzet aan ons te doneren. De officiële samenwerking laat zien hoe betrokken en vastberaden het merk is om onze vrouwen niet alleen nu, maar ook in de toekomst te helpen”, vertelt Debora. Met de schenkingen van KRAEK verstrekt de stichting onder andere microkredieten, waardoor de zelfredzaamheid en economische onafhankelijkheid van vrouwen wordt gestimuleerd.