IKEA deelt circulaire ambities tijdens Dutch Design Week

26-09-2019 (14:55) - Sustainable

IKEA gaat tijdens Dutch Design Week 2019 bezoekers informeren over ‘de weg naar 2030’: het jaar waarin IKEA volledig circulair wil zijn. Het Zweedse woonwarenhuis werkt naar eigen zeggen hard aan initiatieven en mogelijkheden om een circulair leven voor iedereen mogelijk te maken.

Met het thema 'If not now, then when?' benadrukt de Dutch Design Week 2019 de urgentie van de gewenste transitie naar duurzaamheid en een meer circulaire economie en manier van leven. De vraag hoe dit gerealiseerd zou kunnen worden staat centraal in de Embassy of Sustainable Design. World Design Embassies is een jaarrond programma van Dutch Design Foundation en partners met een hoogtepunt tijdens Dutch Design Week.

Tijdens de Dutch Design Week 2019 neemt IKEA bezoekers mee in haar ambities om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. De versnelde overgang naar een circulaire economie is voor het Zweedse woonwarenhuis geen gebaand pad. Er wordt daarom veelvuldig getest, geïnvesteerd en onderzoek gedaan. IKEA vertelt de bezoeker van de Dutch Design Week alles over deze zoektocht en deelt successen en uitdagingen. De bezoeker wordt ook uitgenodigd en geïnspireerd om zelf een bijdrage te leveren.

Dutch Design Week vindt dit jaar plaats van 19 tot 27 oktober in Eindhoven.

Foto: Ikea.nl