Inschrijving Global Change Awards H&M Foundation geopend

28-08-2019 (10:36) - Sustainable

De H&M Foundation roept dit jaar voor de vijfde keer innovators op om hun ideeën in te zenden voor de Global Change Award. Met de award wil de foundation de overgang naar een circulaire mode-industrie stimuleren. 
 
Ideeën kunnen tot en met 16 oktober ingediend worden op globalchangeaward.com. Er worden vijf finalisten uitgekozen die ieder een beurs en een op maat gemaakt coaching programma krijgen om de ontwikkeling van hun innovaties te versnellen en daarmee hun invloed op de mode-industrie te vergroten. Onder de winnaars wordt 1 miljoen euro prijzengeld verdeeld. 
 
‘Als je een idee hebt waar je in gelooft, is de Global Change Award de ‘place to go’. In de voorgaande jaren zagen we hoe winnaars hun idee konden ontwikkelen van de tekentafel tot het daadwerkelijke eindproduct. En minstens zo belangrijk: hiermee inspireren we een nieuwe generatie creatieven, wetenschappers en ondernemers om de impact van de mode-industrie op het milieu te verminderen’, zegt Karl-Johan Persson, bestuurslid van de H&M Foundation en CEO van H&M.
 
De vorige winnaars van de Global Change Award vertegenwoordigden een breed scala aan innovaties, zoals veganistisch leer, kinderkleding die meegroeit en een digitaal systeem om producten recyclebaar te maken. Dit jaar is de H&M Foundation vooral op zoek naar ideeën die technologie en data gebruiken die het voor consumenten vergemakkelijken om duurzame keuzes te maken.