Jumbo daagt studenten uit voor duurzaam ontwerp van boodschappentas

20-06-2019 (12:49) - Sustainable

Jumbo heeft iNDiViDUALS - een modelabel gerund door studenten van AMFI- Amsterdam Fashion Institute - gevraagd om een design voor een duurzame boodschappentas te ontwikkelen. De supermarktketen vindt het belangrijk om het gebruik van plastic in de winkels terug te dringen.


Daarom heeft Jumbo de studenten uitgedaagd om te komen met goede en aantrekkelijk ontwerpen. Een tas gemaakt van duurzame materialen, waar mensen graag mee gezien worden en die hergebruikt kunnen worden. Jumbo is van plan om de duurzame ontwerpen van iNDiViDUALS verder te ontwikkelen en aan te bieden via haar supermarkten, foodmarkten en Jumbo.com.


'Dit is de eerste keer dat iNDiViDUALS heeft samengewerkt met een externe partij op deze schaal. De vraag vanuit Jumbo, om een duurzame tas te ontwikkelen, hebben we heel serieus genomen. We zijn dan ook erg trots dat we in een periode van 20 weken lang zo'n project hebben weten neer te zetten. We hopen deze tassen dan ook in de winkel te gaan zien', aldus Shiraz Zennou, PR brander en Copywriter van iNDiViDUALS.


leuker en makkelijker

De studenten presenteerden gisteren drie verschillende ontwerpen: een draagtas, een schoudertas en een fietstas. De tassen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled katoen, jute en gerecycled PET. Roy van Keulen, Directeur Marketing Jumbo, is enthousiast over de designs. 'Klanten vergeten vaak een boodschappentas mee te nemen en kopen dan noodgedwongen een plastic tas. Onze uitdaging is om klanten te stimuleren hun boodschappentas wel mee te nemen naar onze winkels en vaker te gebruiken. We hebben de modetalenten van iNDiViDUALS benaderd om hierover mee te denken en de tas leuker en makkelijker te maken.'