KFC gaat tijdens Nationale Week Zonder Vlees volledig vegetarisch

26-02-2020 (16:16) - Sustainable

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introductie van de Chickenless Chicken Burger en de eerste test van Chickenless Crispy Tenders in Nederland.


“KFC is er voor iedereen, van truckers tot miljonairs. Zo luidt de uitspraak van oprichter Colonel Harland Sanders. Daarom ben ik heel trots dat KFC nu een KFC-waardige vegetarische optie kan toevoegen aan het menu. We hebben de tijd genomen om écht een goed product neer te zetten en lanceren dit op grootse wijze zoals KFC betaamt” vertelt Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe. Op 9 maart wordt de Chickenless Chicken Burger, de eerste vegetarische KFC-burger, in heel Nederland toegevoegd aan het KFC menu. De burger is volgens het originele KFC recept gepaneerd met 11 kruiden en specerijen en gefrituurd voor het kenmerkende krokante laagje. Het hoofdingrediënt van de burger is Mycoproteïne, een duurzame en voedzame bron van eiwitten geproduceerd door vegetarische voedingsproducent Quorn.
 

Chickenless Crispy Tenders Test

KFC Binnenwegplein in Rotterdam, dat van 9 t/m 15 maart het eerste en enige volledig vegetarische KFC restaurant ter wereld zal zijn, is tevens de testlocatie voor de eerste Chickenless Crispy Tenders in Nederland. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees zal deze vegetarische versie van de tender in diverse gerechten geserveerd worden, waardoor gasten als eerste kennis kunnen maken met de mogelijke toekomstige toevoeging aan het vegetarische portfolio van KFC. Bij een succesvolle evaluatie van deze test, overweegt KFC ook een landelijke uitrol van de Chickenless Crispy Tenders.