Kornuit maakt Nederland stukje groener met eigen bos

Kornuit maakt Nederland stukje groener met eigen bos

20-10-2020 (15:28) - Sustainable

Kornuit gaat een eigen bos aanleggen en iedereen mag helpen het bos zo groot mogelijk te maken. Met het bos wil het pilsmerk, samen met bierliefhebbers, Nederland een stukje groener maken.
 
We staan er niet graag bij stil, maar bijzondere momenten brengen vaak CO2 uitstoot met zich mee. Ook Kornuit is zich hiervan bewust. Want of het nu tijdens het brouwen van het bier is, of als het biertje wordt gedronken op een festival, er komt CO2 bij vrij. Daarom gaat Kornuit een eigen bos planten om de impact van alle gezamenlijke momenten te compenseren. Consumenten gaan mee bepalen hoe groot het bos wordt. Met de aanschaf van een krat of sixpack kunnen zij een persoonlijk certificaat claimen voor een stukje bos. Zo kan het biermerk de ecologische footprint verminderen en worden bijzondere momenten echt zorgeloos.
 

Walhalla

In het bos worden veel verschillende soorten bomen en struiken geplant waardoor het straks een walhalla is voor vogels, insecten en kleine (zoog)dieren. Ook over de toekomst is nagedacht, de beplanting is klimaatbestendig en zal goed opgewassen zijn tegen droogte, daarbij zorgt het bos ook er nog eens voor dat het regenwater beter wordt vastgehouden in de grond. Mede hierdoor kan men over 100 jaar nog steeds genieten van het bos.
 

Consumenten laten het bos groeien

Meehelpen het bos te laten groeien kan door een persoonlijk certificaat voor 0,5 of 1m2 bos te claimen op kornuitbos.nl. Op elke krat of sixpack staat een unieke code waarmee de consument een stukje bos kan laten aanleggen. Op de speciale actiesite ontvang je na het invoeren van de code een certificaat van de coördinaten van het stukje dat wordt aangelegd. Met dit certificaat wordt je een beetje boswachter en brengt Kornuit je ook op de hoogte van de ontwikkelingen van het bos.
 
Het Kornuit Bos komt bij vliegveld Twente en zal minimaal vier hectare grond beslaan. Hoe meer mensen meehelpen met bijdragen aan het bos door één of meerdere stukjes bos te claimen, hoe groter het bos uiteindelijk gaat worden. Rick, terreinbeheerder van het stuk bos, nam alvast een kijkje op de plek waar het Kornuit Bos gaat komen.