Lightyear werkt samen met LEWIS aan lancering eerste zonneauto

25-07-2019 (14:54) - Sustainable

Met een spectaculaire lancering in TheaterHangaar Katwijk werd op 25 juni officieel het rijdende prototype van Lightyear One gepresenteerd. Dit is de allereerste personenauto op zonne-energie die geschikt is voor lange afstanden.

De zonneauto wordt geproduceerd en geleverd door Lightyear, de Nederlandse pionier op het gebied van mobiliteit. LEWIS zorgde voor veel zichtbaarheid voor de lancering in Europa en de VS, met meer dan 600 artikelen in dagbladen en lifestyle publicaties en TV-items in onder meer Nederland, Duitsland, Frankrijk, UK, Scandinavië, Spanje en Italië.
 
Het bedrijf Lightyear werd in 2016 opgericht door vijf leden van het team van de Technische Universiteit Eindhoven die Stella ontwikkelden, 's werelds eerste vierzitter aangedreven door zonne-energie en driemaal winnaar van de World Solar Challenge. Lightyear heeft als doel om schone mobiliteit voor iedereen en overal ter wereld beschikbaar te maken. 
 

Lancering Lightyear One 

In aanloop naar de officiële presentatie van Lightyear One, schreef LEWIS samen met Lightyear de teksten voor de nieuwe website en diverse artikelen, nodigde Europese pers uit voor het lanceringsevenement en zette een groot aantal interviews op voorafgaand en tijdens het evenement.
 
Het nieuws werd in de week van de lancering opgepakt door ruim 600 publicaties wereldwijd. Tijdens de lancering van het prototype reisden 60 journalisten uit tien verschillende landen af naar Katwijk, waar de oogstrelende onthulling van Lightyear One tijdens zonsopkomst plaatsvond.
 
Tessie Hartjes, Chief Sales & Marketing bij Lightyear: “De lancering van Lightyear One vormt een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. Een tastbaar ijkpunt in ons streven om duurzame mobiliteit voor iedereen bereikbaar te maken. Het is super om te zien dat dit moment zoveel zichtbaarheid heeft opgeleverd in zowel Europa als de VS, mede dankzij de inspanningen van Team LEWIS.”