LIVEKINDLY Collective haalt $335 miljoen op

LIVEKINDLY Collective haalt $335 miljoen op

30-03-2021 (10:35) - Sustainable

LIVEKINDLY Collective, een collectief van heritage- en startup merken dat hard op weg is om uit te groeien tot een van ‘s werelds grootste plantaardige voedingsbedrijven, kondigt een succesvolle financieringsronde van $335 miljoen aan. Het grootste gedeelte van de financiering werd opgehaald bij The Rise Fund, een internationaal impact investeringsplatform, onderdeel van TPG.
 
Overige deelnemers waren bestaande investeerder Rabo Corporate Investments van Rabobank, S2G Ventures, en andere bestaande en nieuwe investeerders die achter de missie van het collectief staan.
 
Plantaardig consumeren de nieuwe norm
"Het is onze missie om plantaardig consumeren de nieuwe norm te maken en zo een gezonder en duurzamer wereldwijd voedingssysteem te realiseren. Dit doen wij onder andere door een sterk portfolio van voedingsmerken op te bouwen en ervoor te zorgen dat deze kwalitatieve producten goed verkrijgbaar zijn,"aldus David Knopf, CFO van LIVEKINDLY Collective. “Door deze succesvolle financieringsronde, zijn we uniek gepositioneerd om ons businessmodel snel op te schalen en de verandering van het wereldwijde voedingspatroon van dierlijke producten naar duurzame plantaardige alternatieven te leiden”.
 
Nieuwe markten
De opbrengsten van de financiering zullen onder andere worden ingezet om uit te breiden naar nieuwe markten, waaronder in de Verenigde Staten en China, merk acquisities, en het opzetten van samenwerkingen en investeringen in plantaardige innovatie.