Maar 40% van de Nederlanders doet aan afvalscheiding buitenshuis

02-06-2021 (11:29) - Sustainable

Aanstaande zaterdag 5 juni is het World Environment Day en gaat Every Can Counts (ECC) van start met de European Recycling Tour 2021 in 15 landen en op 18 verschillende locaties in Europa. Every Can Counts is een recycling-‘awareness’-programma dat zich vooral richt op de recycling van de ‘on-the-go’ gebruikte blikjes.
 
Van stranden en stadspleinen tot parken en winkelstraten lopen in heel Europa op 5 juni kleine ECC-teams met kleurrijke rugzakken rond met maar één missie: mensen aanmoedigen om openbare buitenruimtes schoon te houden en hun drankblikjes te recyclen. Om Nederlanders bewust te maken en te inspireren voor een meer circulaire economie wordt op zaterdag 5 juni het startschot gegeven in het bekendste park van Nederland: het Vondelpark in Amsterdam/


Buitenshuis recyclen we minder

Uit recent onderzoek uitgevoerd door Every Can Counts in 2020 bleek dat 78% van de Nederlandse respondenten hun drankverpakkingen thuis altijd of vaak in de juiste afvalbak gooien, maar slechts 40% zei dat ook te doen buitenshuis. Bijna 20% van de respondenten wijt dit aan een gebrek aan afvalbakken voor recycleerbare verpakkingen in de openbare ruimte en áls die er al staan zijn ze vaak vol. Tegelijkertijd wil bijna de helft van de Nederlanders graag meer afvalbakken zien op openbare plekken zoals parken, het strand of op wandelpaden.